سیری در سیره چهارده معصوم
 
اللهم عجل فرجه و سهل مخرجه
سيري در سيره چهارده معصوم(ع)
دو شنبه 9 آبان 1385برچسب:, :: 19:17 ::  نويسنده : فطرس


1· کتب تحلیل تاریخی : در این کتب به ذكر نام ، لقب و کنیه امام با ارائه چهره ای منزوی ونه تأثیر گذار اکتفا وازسوی دیگر ، نقش امویان وعباسیان درتحولات تاریخی برجسته شده است . 

 2· کتب مناقب وفضایل : دراین کتب ، اوصاف ملکوتی آن بزرگواران برجسته شده آنان را از اسوه بودن دورکرده وحسادت افراد ويا شبهات آن ها را برانگیخته است . 

 

 

مقام معظم رهبری : زندگی این بزرگواران علی رغم تفاوت ظاهری - که بعضی حتی میان برخی از بخشهای این زندگی احساس تناقض کردند – در مجموع یک حرکت مستمر طولانی است که از سال دهم ، یازدهم هجرت شروع می شود و دویست و پنجاه سال ادامه پیدا می کند و به سال دویست و شصت كه سال شروع غیبت صغری است در زندگی ائمه خاتمه پیدا می کند . این بزرگواران یک واحدند ؟، یک شخصیتند . شک نمی شود کرد که هدف و جهت آن ها یکی است . پس ما به جای اینکه بیاییم زندگی امام حس مجتبی را جدا و زندگی امام حسین را جدا و زندگی امام سجاد را جدا تحلیل کنیم – تا احیانا در دام اشتباه خطرناک بیفتیم که سیره این سه امام ، به خاطر اختلاف ظاهری با هم متعارض و متخالفند – باید یک انسانی را فرض کنیم که دویست و پنجاه سال عمر کرده و در سال یازدهم هجرت قدم در یک راهی گذاشته و تا دويست و شصت هجری ، این راه را طی کرده است و تمام حرکات این انسان بزرگ و معصوم ، با این دید قابل فهم و توجیه است ...  



تدبردرسیره معصومین (علیهم السلام ) ، زحمات وتلاش های معصومین (علیهم السلام )

دردوران امامت آن بزرگواران را برجسته می کند تا اثبات کند آن ها زمامدار ومبتکر تحولات تکاملی تاریخ تمدن اسلامی بوده اند و مشی آنان اسوه مصلحان است به عبارت دیگر این روش می کوشد تا نشان دهد که ائمه (علیهم السلام ) زمامدار ومبتکر تحولات تاریخی به سوی هدف نهایی " مدینه آرمانی " است نه افرادی غیرفعال یا منفعل . آن ها درتشخیص نیازها ، شرایط وافق صائب بودند . در افق دید خویش تا آخر تاریخ را می نگریستند و درشناخت زمان ، نیاز بشریت (جهان معاصرشان ) را در نظر می گرفتند . اگر چه ازلحاظ مواضع وعملکرد به صورت منطقه ای ومقطعی عمل می کردند .

" ائمه اطهار(علیهم السلام ) جهانی و جاودانه اندیشیده ، منطقه ای وعصری عمل می کرده اند "


تدبر درسیره معصومین (علیهم السلام )

رسول اعظم (ص) در برنامه های عملی خود برای دگرگون کردن اجتماع درمدتی کوتاه گام های شگفت انگیزی برداشتند اما برنامه های انقلابی ایشان برای دگرگون کردن جامعه از حیث فکر وعمل درزمان حیاط کاملاً تحقق نیافت . بنابراین خط امامت درحیاط اسلامی ، از گذر ضروریات شرعی واز نظر عملی ونظری ، متمم خط رسالت قرار گرفت تا در زمان رویارویی امت با نیازهای جدید وبی سابقه در هنگام قطع نزول قرآن مجید ، امامان (ع) راه حل ارائه دهند درنگاه به زندگی ائمه (علیهم السلام ) خواه به صورت فردی یاجمعي متوجه اختلاف در احوال وتفاوت در رفتار آن بزرگان می شویم .

برای مثال امام حسن (ع) با معاویه صلح می کند وحال آنکه برادر بزرگوارشان بایزید می جنگد . زندگی امام سجاد (ع) پراز دعا ونیایش است در صورتی که زندگی امام باقر (ع) پراز حدیث ، فقه ، آموزش وتعلیم ا ست . با تدبر درسیره آن بزرگان روشن می شود که انتخاب روش نزد امامان (علیهم السلام ) به معنای امورشخصی یا مصلحتی نبوده تا تابع هوی وهوس وتمایلات آنان بوده باشد ، بلکه عملکرد آن ها ، با توجه به شرایط حکیمانه ترسیم شده است به عبارت دیگر حکمت ودرایت ایجاب می کرد تا وضع آن روز وخصوصیات اجتماع را طبق زمان ، مکان ، استعداد وآمادگی عمل مورد توجه وسنجش قرار دهند و معلوم کنند که کدام کار را درکدام زمان معین برگزینند . بنابراین بامطالعه صحیح درتاریخ زندگی امامان (علیهم السلام ) به خوبی روشن می شود که تلاش همه آنان درامتداد خط رسالت ودرراستای هدایت امت اسلامی است . نتیجه به دست آمده از این نوع مطالعات این است : زندگی امیرالمؤمنین علی (ع) با زندگی امام مجتبی (ع) یا زندگی امامان دیگر یک حرکت مستمر است .


  2- دوران تثبیت تمدن اسلام : پس از پیامبر (ص) و انحراف سیاسی جامعه حضرت زهرا (س) با مخالفت با جریان انحراف به تثبیت امامت به عنوان یکی از ارکان تمدن توحیدی اسلام اقدام فرمودند و امام علی (ع) با صبر و مدارا ، بحران بعد از پیامبر را به سوی تثبیت وحدت امت ، بعنوان دیگر رکن تمدن توحیدی اسلام سوق دادند

3- دوران دفاع از اسلام ناب : نقش امام حسن (ع) دفاع از اصل ولایت و نقش امام حسین (ع) دفاع از اصل اسلام است .

4- دوران تبیین مجدد فرهنگی و علمی اسلام ناب : نقش امام سجاد (ع) « بیان سه اصل توحید ، ولایت و مکارم اخلاق به عنوان چشم انداز تمدن توحیدی » امام باقر (ع) « مهندسی دین با اصول و فروع و جزئیات آن » و امام صادق (ع) « معماری دین بر مبنای هندسه دینی امام باقر (ع) »

5- ترویج دین و فرهنگ سازی عمومی اسلام ناب : اجرایی کردن معارف دینی ، امام جواد (ع): فرهنگ سازی فقهی ، اجرایی و قانونی ، امام هادی (ع) : ساماندهی نظام اجتماعی است .

6- زمینه سازی برای غیبت : امام حسن عسکری (ع) عهده دار این نقش است .

 7- جهانی کردن اسلام ناب : ولی عصر (عج) با انقلاب خویش این مهم را عهده دارند. 

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان اللهم عجل فرجه و سهل مخرجه و آدرس qadirtazohor.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 65
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 65
بازدید ماه : 65
بازدید کل : 8098
تعداد مطالب : 5
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1